PowertoPay biedt bewezen ondersteuning bij bankmigratie RBS

June 2, 2015
Maaike Standaert

Begin maart heeft RBS aangekondigd zich terug te trekken uit onder andere de Nederlandse markt. RBS zal haar corporate & institutional banking activiteiten in 25 landen gaan beëindigen, om zich vervolgens meer te focussen op het Verenigd Koninkrijk. Het vertrek van RBS uit Nederland betekent voor veel organisaties dat zij noodgedwongen op zoek moeten gaan naar een nieuwe bank. Het wisselen van bank is een normaliter al een omvangrijke operatie, laat staan wanneer dit onder druk en binnen een zeer kort tijdsbestek moet worden gerealiseerd.

Huidige RBS klanten kunnen niet meer bediend worden door de bank en dienen binnen 18 maanden een nieuwe bank te selecteren. Ook organisaties die op wereldwijd niveau opereren, de zogenaamde Global Transaction Services klanten van RBS, zullen van bank moeten wisselen. Het selecteren van en het switchen naar een nieuwe bank is een project waar de vele RBS klanten niet op voorbereid waren. Er moet een project gestart worden waar eigenlijk geen rekening mee gehouden was: een bankselectie traject. Doorgaans worden er voor dit soort belangrijke veranderingen verschillende project teams aangesteld en budgeten bepaald, iets waar nu relatief minder tijd voor is.

Naast het feit dat er onder druk veel keuzes moeten worden gemaakt door RBS klanten, zal ook de technische overstap naar een andere bank veel problemen opdoemen. Bij gebruik van SWIFT is de overstap van de technische interfacing relatief eenvoudig. Echter, bij gebruik van RBS producten (Access Direct Client en Access Direct Open Link) is de overstap vele malen ingrijpender. Kortom, de huidige RBS klanten dienen noodgedwongen veel complexe processen zoals het betalingsverkeer in een relatief kort tijdsbestek opnieuw in te richten.

Doordat continuïteit van financiële processen zo belangrijk is, is de oplossing niet simpel. Echter, de PowertoPay Corporate Payment Hub ondersteunt RBS klanten met de overstap naar een nieuwe bank en kan deze overstap zelfs vereenvoudigen. U draagt zorg voor de keuze van een juiste bank, de noodzakelijke formulieren en contracten, en wij regelen de rest. Van de technische aansluiting tot het leveren van het juiste formaat rapportage.

Een ander groot voordeel is dat u het migratie project op uw eigen tempo kunt uitvoeren. In eerste instantie zullen wij gezamenlijk uw bestaande RBS kanaal ontsluiten, waarna we in directe samenspraak met u en uw nieuwe bank deze ook ontsluiten. Daarna beschikt u over een multi-bank koppeling waarmee u eenvoudig via één kanaal, de PowertoPay Corporate Payment Hub, alle banken kunt aansturen.

Over PowertoPay
De PowertoPay “Payments as a Service” (SaaS corporate payment hub) filosofie is een zeer sterk, bewezen en laagdrempelig concept voor uw payment oplossing. Door de geboden functionaliteit, de lage instapprijs in abonnementsvorm en de klantgerichte focus is dit de toekomstige oplossing voor de uitdagingen rondom bank connectiviteit.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

+31 (0)20 2620839

info.payments@unifiedpost.com

Address:

PowertoPay BV
Verlengde Poolsweg 16 (Building B)
4818 CL Breda
The Netherlands